Goxart, gozoenaren arteak eremua handitu du Mutrikuko Mijoa poligonoan
Leire eta Aitor, berez dira gozozaleak eta grinatsuak, eta hamar urte pasatxo daramatzate Debabarreneko negozioaren enbaxadore izaten.
Goxartek hasiera eman dio beste jarduera-ibilbide bati Mutrikuko Mijoa poligonoan 600 metro karratuko pabiloi bat handitu eta egokitu ondoren. Deba Bailarako Industrialdea, S.A. enpresa-sustapeneko sozietateak hura instalatzea ahalbidetu eta bideratu du, negozioaren hazkunde-ziklo berri bati hasiera emateko aukera izan dezaten.
Leire Egaña eta Aitor Ruiz dira Gipuzkoako ETE horren ordezkariak. Dena ematen dute arte gozo horren alde eta harekin konprometituta daude. Kalitate handiko gozogintza gozogintzaren filosofia tradizionalarekin eta artisau-filosofiarekin uztartzea da bere funtsa. Leire txokolate zale amorratua da eta Aitor, maisu handiekin ikasia, izozkigintzaz eta bere teknika berriez maiteminduta dago.
“Gure helburua da bezeroek gure gozokien kalitateaz eta esentziaz gozatzea“, dio Aitorrek.
Biek inbertsio handia egin dute espazio berri hau egokitzeko. Orain, beren lantegi propioa izango dute, gozokiak, hostoreak eta produktu deribatu berriak sortzeko, diseinatzeko eta ekoizteko. Lantegi berriaz gain, Goxartek hiru denda ditu Deban eta Mutrikun.
Beren enpresa-ibilbidean, Ondarroan, Donostian eta Deban egon ziren, sektorean trebatzeko eta hasteko lehen urratsak emateko eta, ondoren, Leonen eta Valentzian sendotu zuten beren ezagutza. Negozio propio bati ekiteko bidea ireki zien horrek. Gaur egun, sektoreko aditu eta profesionalen laguntza jasotzen dute, produktu berrietan eta kalitate arloan hobetzeko eta aurrera egiteko.
Sorkuntzen zigilua artisau erara eta kalitate handiko osagaiekin egiten delako islatzen da, eta horrek emaitza osasungarriagoa eta bikainagoa ematen die beren produktuei. Bederatzi genero mota online daude eskuragarri, eta horietako asko etxez etxe banatzen dira.
Lotutako albisteak

Eusko Jaurlaritzak Legazpiko garai bateko Sidenorren lantegia berroneratzeko bigarren fasea jarri du abian, Urola ibaia azaleratzeko eta ingurua berrurbanizatzeko obrekin
Obrak egiteko 13 hilabeteko epea aurrez ikusi da, eta 5 milioi euroko inbertsioa egingo da

Zallako Elkartegi berriak Enkarterri eskualdeko garapen ekonomikoa eta lehiakortasuna sustatuko ditu enpresa berrien bidez
Zallako Elkartegi berriaren eraikuntza Eusko Jaurlaritzak (SPRILURen bidez) eta Bizkaiko Foru Aldundiak (AZPIEGITURAKen bidez) bultzatu dute, eta Enkarterri eskualdeko ekonomia suspertzeko hartutako konpromisoei erantzuten die, Eusko Legebiltzarrak lehentasunezko jarduketa-eremutzat (LJE) jo baitu

Xey enpresak Zumaian zuen lantegian 52.800 metro koadroko eremua egokitzeko lanak hasi ditu Sprilurrek
Sprilurrek Zumaiako Oikia industrialdean egingo duen berroneratzea degradatutako lurzoruak berreskuratzeko proiektuei lotuta dago, gero balioa emateko

Euskadiko Parke Teknologikoa Illunbera zabalduko da Donostiako Udalaren eskutik, enpresa-proiektu estrategikoak posible eginez, hala nola Columbus Venture Partners-ek gidatutakoa
Euskadiko Parke Teknologikoko presidente Jaione Ganzarainek eta Donostiako alkate Eneko Goiak gaur goizean formalizatu dute Illunbeko b.20.1 partzelaren salerosketa, eta, horrela, 2023. urtearen hasieran hasitako prozesua amaitu da.

Gueñeseko Bioekonomia Polo berria abian egongo da 2026aren hasieran, bioteknologian eta ekonomia zirkularrean oinarritutako trakzio-ekimenei harrera egiteko
Otsailean, erabilerarik ez duen 3.157 m²-ko espazio bat leheneratu eta berreraikitzeko lanei ekin die Sprilurrek, Enkarterriko etorkizuneko Bioekonomia Poloa izan dadin.