Filtra tu búsqueda



Albisteak 24 urria, 2022

Comercial Hostelera enpresak KEM sistema garatu du, sukaldean eraginkortasun energetikoa kontrolatzaileko xedearekin

Gipuzkoako enpresak sukalde industrialen neurrira egindako proiektuak kudeatzen ditu hainbat sektoretan, hala nola ostalaritzan, hoteletan, ospitaleetan, elikadura-sektorean edo bizitegi-sektorea.

Comercial Hostelera enpresak bere produktuen berrikuntza du ezaugarri nabarmen bezala, ostalaritzako segmentu guztientzat neurrira egindako proiektuak egiten baititu. Duela gutxi KEM sistema garatu du, sukaldeko eraginkortasun energetikoaren kontrolatzailea, aparatuei beharrezko energia hornitzeaz arduratzen dena. Horrela, kontsumo kopuruen % 50erainoko murrizketak lortu daitezke. Gainera, erauzketa adimenduneko E-VESS sistema garatu du ere, sukaldeko erabileraren une bakoitzera egokitzeko erauzketa automatizatzen duena eta sukaldeko langileen erosotasun handiagorako aire freskoaren fluxuak ematen dituena. “Gure zerbitzu-eskaintza etengabeko berrikuntzan oinarritzen da, bezeroen beharretara eta merkatuko aldaketetara egokitzen baikara”, aitortu du Aritz Ajuria Comercial Hostelerako Marketin eta Finantzako arduradunak. 

Gainera, duela gutxi, euskal enpresak ostalaritza-establezimenduei, elikagaien industriari, haragi-sektoreari, supermerkatuei, arrandegiari eta egoitza eta jantoki kolektiboei (enpresa, ikastetxeak…) zuzendutako sukaldaritza-prozesuen aholkularitza-zerbitzua merkaturatu du. Ajuriak adierazi duenez, “zerbitzua plater prestatuak merkaturatzean oinarritzen da, edo errezeta osasungarriagoak modu eraginkorragoan eta jasangarriagoan eginda”.  

Horrela, makineriaren eta eskuragarri dagoen espazioaren aprobetxamendu handiagoa lortzen da. Gainera, bezeroei balio erantsi handiagoa eskaintzen zaie, baldintza organoleptiko, kalitate eta kontserbazio baldintza hobeak dituzten produktuak merkaturatzea ahalbidetzen baitu.  

Neurrira egindako sukalde industrialen proiektuak

Gipuzkoako enpresak, duela 50 urte baino gehiagotik, sukalde industrialen neurrira egindako proiektuak garatzen ditu hainbat sektoretan, hala nola ostalaritzan, hoteletan, ospitaleetan, elikagaien-sektorean edo bizitegi-sektorean. Soluzio integral bat eskaintzen du, espazioaren kontzeptualizazioan eta diseinuan oinarrituta, “lan-fluxuak maximizatzeko eta osasun-baldintzak eta elikadura-higienea, kontrola, eraginkortasuna eta sukaldaritza-taldearen erosotasuna hobetzeko”, konpainiaren ordezkariak nabarmendu duenez.  

Gainera, obra egiten du enpresak, beharrezko gremio guztiak koordinatuz, eta epe luzerako eraginkortasuna eta errentagarritasuna bermatzen ditu. Ordezkariak adierazi duenez, “prebentzioan oinarritutako mantentze-zerbitzua du enpresak, makina geldi ez dadin eta erakundean instalazioa zaintzeko ohitura ezartzeko”.  

Ildo horretan, Comericial Hostelerarentzat erronka nagusia “bere bezeroei proiektuaren garapenean laguntzeko gai izatea da, prozesuen eraginkortasunaren arloan eta kontsumoen aurrezpenean soluzio integralak emanez, funtsezko laguntzailea bihurtuz”, zehaztu du. 

Donostiako enpresak 56 langile ditu, dibisioetan banatuta, Gipuzkoan, Bizkaian, Araban, Nafarroan eta Madrilen. “Bizkaian eta Madrilen ditugu langileen hazkunde-tasarik handienak merkatu horietan lider izateko erronka handiari heltzeko”, zehaztu du finantza- eta marketin-arduradunak. 

Une honetan, Gasteizen, Iruñean, Donostian, Bilbon, Madrilen eta Errioxan egiten du lan. “Gainera, gure bezeroen eskutik Frantzia hegoaldera, Parisera, Londresera, Berlinera eta Saudi Arabiara iritsi gara”. 

Bere bezeroen artean daude, jatetxeen sektorean, Cenado de Amós, Akelarre edo Txirene ; Maria Cristina, Tayko Bilbao edo Arima hotelak; osasun-zentroak eta ospitaleak, hala nola Poliklinika Gipuzkoa edo Nafarroako Unibertsitate Klinika; ikastetxeak eta kolektiboak, hala nola Tekniker, Belagua Colegio Mayor edo Gamarra Ostalaritza Eskola; eta elikagaien sektorean, Amaya Panifikatzailea edo Angulas Aguinaga. 

Euskal enpresak 14 milioi euroko fakturazioa izan zuen 2021ean. “2022rako aurreikuspenak are hobeak dira, eta ordezkaritza guztietan eta negozio-unitate guztietan 20 milioi euroko fakturazioa lortzea espero dugu”, Aritz Ajuriaren esanetan. 

Euskal enpresen artean berrikuntza bultzatzeko, enpresa txiki eta ertainetatik konpainia handietaraino, SPRI Taldeak Hazinnova, BDHI Konexio edo Innobideak bezalako berrikuntzarako programak eta laguntzak ditu.   

Lotutako albisteak

Ecenarro,  hotzeko  estanpazio  adimenduna  garatzen  duen  kooperatiba
03/02/2025 BDIH

Ecenarro, hotzeko estanpazio adimenduna garatzen duen kooperatiba

Bergarako enpresak 50 milioi pieza fabrikatzen ditu urtean, eta SPRI Taldearen laguntza jaso du BDIH Konexio programarako.

Lointek,  Marcelo  Gangoiti  Sariaren  XXVIII.  edizioko  irabazlea
31/01/2025 Berrikuntza

Lointek, Marcelo Gangoiti Sariaren XXVIII. edizioko irabazlea

Erabakia honako arrazoietan oinarritzen da: Ikuspegi estrategikoa eta lidergo globala, nazioarteko presentzia, I+G+b arloko inbertsio eta erdintasunarekiko eta tokiko talentuarekiko konpromisoa

Konfiantza  eta  lankidetza,  euskal  industrian  onura  eta  hazkunde  jasangarria  sortzeko  gakoak
31/01/2025 Berrikuntza

Konfiantza eta lankidetza, euskal industrian onura eta hazkunde jasangarria sortzeko gakoak

Ekonomiaren, gizartearen eta ingurumenaren garapena errazten duten soluzio eta adibide inspiratzaileak

Mikel  Jauregi  sailburua  FVEM  –  Metaleko  Enpresen  Bizkaiko  Federazioaren  ordezkaritza  batekin  bildu  da
29/01/2025 Berrikuntza

Mikel Jauregi sailburua FVEM – Metaleko Enpresen Bizkaiko Federazioaren ordezkaritza batekin bildu da

SPRI Taldearen egoitzan

Jasangarritasun  korporatiboaren  bidez  Enpresentzat  balioa  sortzen
27/01/2025 Berrikuntza

Jasangarritasun korporatiboaren bidez Enpresentzat balioa sortzen

ETEetan eta enpresa-proiektuetan estrategia onak eta errentagarriak garatzeko prestakuntza praktikoa

Joan blog-era

Jarraitu gurekin

Gure sareetan espezializatutako kanalak eta eguneroko aktualitateak.