Culinary Action! On the Road, foodtech eta 360º-ko Elikadurari lotutako startupei zuzendutako “roadshow”-a
‘Culinary Action! On the Road’, ekintzaileei zuzendutako Basque Culinary Center-en ekimen berriak, harpidetzea zabaldu du. Foodtech startupentzako nazioarteko ekintzailetza programa hau 2021eko irailean hasiko da. Madril, Biarritz, Kopenhage eta Tel-Aviven lehiaketak ospatuko dira, bertako kolaboratzaileen laguntzaz.
Nekazaritza, Arrantza eta Elikadura Politikaren Kontseilaritza Ordeak eta Eusko Jaurlaritzaren Ekonomiaren Garapenerako Sailak lagundurik, lehiaketa honetan foodtech startupik onenak hautatuko dira. Irabazleek Donostiako LABe- Digital Gastronomy Lab (Basque Culinary Center-ek kudeaturik) inkubatzailean hiru hilabete egotea jasoko dute saritzat, baita diruzko saria ere. Lekuan lekuko startup irabazleak 2022ko hasieran Donostian ospatuko den nazioarteko final handian izango dira.
Lehiaketan parte hartu nahi duten startup guztiek euren kandidatura aurkeztu ahal izango dute Culinary Action!-en webgunearen bidez (https://culinaryaction.com/ontheroad/).
Finalera iritsiko diren bost startupek euren proiektua aurkeztuko diete adituen taldeari eta finalaren ikusleei. Hauen artean inbertsoreak, aholkulariak eta lekuan lekuko agenteak izango dira; gazteleraz, ingelesez, frantsesez eta euskaraz egin ahal izango den ‘elevator pitch’ formatuan.
Leku bakoitzeko lehiaketetako irabazleek hiru hilabeteko egonaldia jasoko dute saritzat Donostiako LABe-Digital Gastronomy Lab startupen inkubatzailean, inkubatzaile irekiko living lab-a. Epe honen barruan, startupek GOe Community plataforma digitalean plan aurreratua egiteko aukera izango dute. Bertan elkartu ahal izango dira Basque Culinary Center-eko aditu eta aholkulariekin. Honez gain, BCC Innovation (Basque Culinary Center-en Elikaduraren zentro teknologikoa) zentroko ikerketa-proiektuetan parte hartu ahal izango dute. Gainera, 3.000 euroko saria jasotzeko aukera izango dute, Donostiako egonaldian gastatu ahal izango dutena. Honekin batera, hainbat esparrutan laguntza jaso ahal izango dute, hala nola, Basque Culinary Center-en inbertsore-sarean sartzeko, network-erako edota bertako enpresa-ekosisteman sartzeko.
Leku bakoitzeko lau finalistak Donostian 2022ko hasieran ospatuko den final handian lehiatuko dira. Herrialde bakoitzeko irabazleak izango dira lehian, eta CA! On The Road-en lehenengo edizioko startup irabazlea hautatuko da. Irabazlea hilabete gehiago egon ahal izango da LAB-e inkubatzailean, eta 2.000 euro gehigarri jasoko ditu.
Lotutako albisteak

NudgeXperience Bilbon: CX eta Portaera Zientzien ekitaldia
Zuzendariei eta gerenteei, Cx-eko arduradunei eta berrikuntza eta marketineko profesionalei zuzendua

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean 250324
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Zabalik dago MAKE IN! Ekintzailetza Industriala programaren 4. ediziorako izen-emate epea
Apirilaren 25a izango da programan izena emateko azken eguna

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Foodtech Startup Forum 2025: elikagaien industriarako berrikuntzaren eta teknologiaren arloko punta-puntako irtenbideak
Elikagaien eta edarien sektorerako proiektu, irtenbide edo negozio eredu iraultzaileak aurkeztu nahi dituzten startupek apirilaren 1era arte ikustarazi ahal izango dute bere hautagaitza