ELIKER ARANTXA TAPIA
Albisteak 13 ekaina, 2022

Etorkizuneako elikadura ardatz duen proiektu ekintzaile eta digitala da ‘ELIKER’

Zerbitzu eta produktu berriak sortzeko lankidetza-aukera berriak

ELIKER etorkizuneko elikaduran zentratutako proiektu ekintzaile eta digitala da, Tolosako eta Tolosaldeko elikaduraren balio-kateko hainbat eragilerekin lankidetzan, enpresen lehiakortasuna hobetzeko, proiektu iraunkorrak garatzeko eta sektorearen erronkei erantzuteko helburuarekin.

Horretarako, zerbitzu eta produktu berriak sortzeko lankidetza-aukera berriak identifikatuko dira, salmenta-modu berriak eta packaging modu berriak landuko dira, elikaduraren topaketa-ekitaldi bat egingo da, azoka berezien sorrera sustatuko da eta berriak sortzea bultzatuko da, Tolosa gastronomia-hiriburu eta merkaturatze-gune estrategiko bihurtzeko.

ELIKER ARANTXA TAPIAEliker Kalitateko Elikadura Zentroaren proiektu berria aurkeztu dute gaur Tolosan sektoreko eragileen aurrean. Ekitaldian parte hartu dute Olatz Peon Ormazabal Tolosako alkateak, Arantxa Tapia Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen, Jasangarritasun eta Ingurumen sailburuak, Xarles Iturbe Ekonomiaren Garapen, Merkataritza, Azoka eta Turismo Saileko zinegotzi arduradunak eta Imanol Zubelzu ELIKER proiektuaren koordinatzaileak.

Euskadiko elikagaien balio-kateak ezaugarri bereziak ditu, gure lurraldearen dimentsioagatik, landa-hirien arteko harreman estuengatik eta ikerkuntza-garapenaren eta -berrikuntzaren arloan egindako ahalegin handiagatik. Euskadiko I+Gko inbertsioaren % 5 inguru sektore horretan egiten da.

Errealitate horren aurrean Tapiak nabarmendu duenez, “Elkarrekin lan egiteko aukera dugu, sektore hau maila guztietan egituratzeko, kate osoaren zeharkako lankidetzatik, gizarteak eskatzen dituen etorkizuneko beharrei erantzuteko. Gai izan behar dugu gizarte honek behar duen dieta pertsonalizatuari erantzuteko eta kontsumitzaileen beste eskaera batzuk asetzeko, hala nola segurtasuna, prestatzeko erraztasuna eta, gainera, kontsumitzen ditugun elikagaiak onak/bikainak eta osasungarriak izatea.

Aukera paregabea dugu produktu berriak sortzeko, eraginkorragoak eta iraunkorragoak izateko, industria-jarduera berriak sortzeko, negozio-eredu berriak sortzeko eta nazioarteko inbertsioa eta turismoa erakartzeko. “

Lotutako albisteak

NudgeXperience  Bilbon:  CX  eta  Portaera  Zientzien  ekitaldia
28/03/2025 Berrikuntza

NudgeXperience Bilbon: CX eta Portaera Zientzien ekitaldia

Zuzendariei eta gerenteei, Cx-eko arduradunei eta berrikuntza eta marketineko profesionalei zuzendua

Wake  Up!  Albiste  ekintzaile  batzuk  sarean  250324
28/03/2025 Up Euskadi

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean 250324

Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Zabalik  dago  MAKE  IN!  Ekintzailetza  Industriala  programaren  4.  ediziorako  izen-emate  epea
24/03/2025 Ekintzailetza

Zabalik dago MAKE IN! Ekintzailetza Industriala programaren 4. ediziorako izen-emate epea

Apirilaren 25a izango da programan izena emateko azken eguna

Wake  Up!  Albiste  ekintzaile  batzuk  sarean
21/03/2025 Ekintzailetza

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean

Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Foodtech  Startup  Forum  2025:  elikagaien  industriarako  berrikuntzaren  eta  teknologiaren  arloko  punta-puntako  irtenbideak
20/03/2025 Ekintzailetza

Foodtech Startup Forum 2025: elikagaien industriarako berrikuntzaren eta teknologiaren arloko punta-puntako irtenbideak

Elikagaien eta edarien sektorerako proiektu, irtenbide edo negozio eredu iraultzaileak aurkeztu nahi dituzten startupek apirilaren 1era arte ikustarazi ahal izango dute bere hautagaitza

Joan blogera

Jarrai gaitzazu

Kanal espezializatuak eta eguneroko gaurkotasuna gure sareetan.