“Olatuen bidea”, Camino de las Olas, Donostiako ‘GOe’ eraikina ilustratzen du
‘GOe ‐ Gastronomy Open Ecosystem’-ek zientzia eta gastronomia bateratzen dituen proiektu bat osatzen du, ikerketa, berrikuntza eta ekintzailetzan oinarritutako ekosistema bat sortzea helburu duena. Munduan parekorik ez duen talentu-kontzentrazio bat izango da GOe: gastronomiaren sektore zabalean ikerketarako, berrikuntzarako, esperimentaziorako, ekintzailetzarako eta graduondoko prestakuntzarako jarduerak egiteko lekua, hain zuzen ere.
Arantxa Tapia Garapen Ekonomiko, Iraunkortasun eta Ingurumen sailburuak hartu zuen parte proiektuaren aurkezpenean eta honako hau nabarmendu zuen: “Eraikin berezi bat ezagutu dugu gaur, proiektu orobat berezi bat hartuko duena barruan. The Food Global Ecosystem ekimen publiko-pribatuaren funtsezko palanka da GOe. Ekimen horretan, beste 60 enpresarekin baino gehiagorekin lan egiten dugu berrikuntza proiektuak, talentu ekintzailea eta nekazaritzako elikagaien arloko startup-ak erakartzeko. Enpresak eta pertsona ekintzaileen beharrak dira ekosistemaren jardueraren muina. Proiektuaren irismena eta asmoa globalak dira, eta lortu nahi da berrikuntza teknologikoaren eta elikaduraren arloko ezagutzaren arloan Euskadi erreferente nagusietako bat izatea munduan epe ertainean.
Mota guztietako enpresek parte hartzen dute GOE proiektuan; guztien artean, 12.000 milioi euroko fakturazioa dute eta 41.000 pertsona baino gehiago enplegatzen dituzte.
Danimarkako BIG (Bjarke Ingels Group) arkitektura-estudioaren “Olatuen bidea-Camino de las Olas” proposamenak irabazi du Basque Culinary Center-ek antolatutako eraikina eraikitzeko lanen zuzendaritzarako nazioarteko lehiaketa. “GOe – Gastronomy Open Ecosystem” eraikina Basque Culinary Center-en etorkizuneko estrategia da, Gastronomía360 ikuspegian oinarritua”, azpimarratzen du, Joxe Mari Aizegak, Basque Culinary Centerreko zuzendariak:
“Gune horretan, talentua, ikerketa, berrikuntza eta ekintzailetza biltzen dira, xedetzat harturik gastronomiaren mugak eta etorkizuna aztertuko dituen nazioarteko erreferentzia bihurtzea. “Olatuen bidea – Camino de las Olas” proposamenak GOe espiritua irudikatzen du, espiritu ireki, kolaboratibo eta parte-hartzailea. Hirian integratzeaz gain, elkarrizketarako eta harremanetarako gune berriak sortzen dituen eraikina da. Proiektu horrek, lankidetza publiko-pribatuari esker, indartu egingo du Donostiaren posizionamendua, gastronomiaren etorkizunerako sorkuntza- eta berrikuntza-lurralde gisa”.
Lotutako albisteak

NudgeXperience Bilbon: CX eta Portaera Zientzien ekitaldia
Zuzendariei eta gerenteei, Cx-eko arduradunei eta berrikuntza eta marketineko profesionalei zuzendua

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean 250324
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Zabalik dago MAKE IN! Ekintzailetza Industriala programaren 4. ediziorako izen-emate epea
Apirilaren 25a izango da programan izena emateko azken eguna

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Foodtech Startup Forum 2025: elikagaien industriarako berrikuntzaren eta teknologiaren arloko punta-puntako irtenbideak
Elikagaien eta edarien sektorerako proiektu, irtenbide edo negozio eredu iraultzaileak aurkeztu nahi dituzten startupek apirilaren 1era arte ikustarazi ahal izango dute bere hautagaitza