Turismo gastronomikoan berrikuntzak lortzeko lehiatzen duten startup-ak
Turismoaren Munduko Erakundea (TME) eta Basque Culinary Centerrak indarrak batu dituzte berriro, Startups Turismo Gastronomikoaren Lehiaketa Globalaren bigarren edizioa ospatzeko. Lehen edizioaren arrakastaren ondoren, 84 herrialdetako 300 proiektu baino gehiago aurkeztu zirenean, ekimen honen helburua sektorearen eraldaketa gidatzen duten ideia disruptiboak, berritzaileak eta tokiko komunitateetan eragin positiboa izan dezaketenak ere identifikatzea da.
Bigarren ediziorako, TUI Care Fundazioaren laguntza duena, bi sari banatuko dira. Lehenengo kategoriak berritzailea den eta gizartean eragin iraunkorra duen ekimena identifikatuko du. Proiektu irabazleak Basque Culinary Centerreko eta OMTko adituen babesa jasoko du.
Proiektua Gastronomiari buruzko OMTren 6. Mundu Foroaren esparruan erakutsiko da, eta, horrez gain, proiektu pilotu bat diseinatu edo inplementatzeko lan-plan bat sortzeko laguntza jasoko du. Era berean, irabazleak ‘Ekintza Zulinarioa’ izeneko sarean sartzeko aukera ere izango du. Sare horrek tutoretza, monitoretza eta proiektua zabaltzeko aukera eskaintzen du, eskura dauden azken tresna digitalak erabiliz.
Beste kategoriak, turismo gastronomikoko startup disruptiboena aitortuko du, oro har. Kasu honetan, ekimen irabazleak proiektu pilotu bat diseinatuko du Basque Culinary Center, BCCrekin batera, eta bere sarearen laguntzarekin inplementatuko du. Honekin batera, Culinary Action! azelerazio prozesuaren gastuak estaltzeko laguntza ekonomikoa jasoko, baita 3.00 euro arteko laguntza ostatua eta bidaiak ordaintzeko.
TME eta BCC-ren Turismo Gastronomiko Globaleko Startupsen Konpetentzia Globalerako proposamenen deialdia apirilaren 6ra arte izango du zabalik hautagaitzen onartzeko epea. Lehenengo edizioan aurkeztutako proiektuei dagokienez, teknologia berriak, komunitatean oinarritutako turismo-garapeneko ekimenak, berrikuntza-softwarea eta berrikuntzak bultzatutako nekazaritza-jasangarritasunean oinarritutako enpresa berriak izan ziren.
+info: www.gastronomytourismventures.org
Lotutako albisteak

NudgeXperience Bilbon: CX eta Portaera Zientzien ekitaldia
Zuzendariei eta gerenteei, Cx-eko arduradunei eta berrikuntza eta marketineko profesionalei zuzendua

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean 250324
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Zabalik dago MAKE IN! Ekintzailetza Industriala programaren 4. ediziorako izen-emate epea
Apirilaren 25a izango da programan izena emateko azken eguna

Wake Up! Albiste ekintzaile batzuk sarean
Euskadiko talentu ekintzaile guztia. Wake up! -ek komunikabide eta sareko blog desberdinek argitaratutako albisteen hautaketa txiki bat egunero partekatzen du Linkedinen: ideiak, proiektuak, negozioak, startupak, enpresak etab.

Foodtech Startup Forum 2025: elikagaien industriarako berrikuntzaren eta teknologiaren arloko punta-puntako irtenbideak
Elikagaien eta edarien sektorerako proiektu, irtenbide edo negozio eredu iraultzaileak aurkeztu nahi dituzten startupek apirilaren 1era arte ikustarazi ahal izango dute bere hautagaitza