Filtra tu búsqueda



Joan blog-era Euskal enpresaren blog-a

Zure enpresarentzat garrantzitsua den eguneroko informazioa

Albisteak 4 uztaila, 2024 I+G

Delicass, elikadura-berrikuntzagatik saritutako landare-pateak

Enpresa bizkaitarrak hainbat sari jaso ditu, horien artean Euskadiko Elikagaien Berrikuntzarako Sariak, non berrikuntza teknologikoaren kategoriako (produktua) irabazlea izan zen.
José María Bonmatí AECOCeko zuzendari nagusiak Patxi Arrutia Delicasseko zuzendari nagusiari eman zion saria

Delicass -ek gourmet produktuen aukera zabala eskaintzen badu ere, landare-pateen lerroa izan da Euskadiko Elikagaien Berrikuntzarako azken Sarietan nabarmendua. Lehiaketa honetan berrikuntza teknologikoaren (produktua) saria eskuratu zuen. Gainera, bere ibilbidean beste aintzatespen batzuk ere baditu, hala nola Bartzelonako Elikagaien Azokarena, 300 enpresen artean banatzen diren 16 sarietatik bi eskuratu baitzituen.  

Delicass 1988an jaio zen Larrabetzun (Bizkaia) eta, ordutik, gora egin du bai salmentetan bai produktu-gamaren barietatean, baita merkatuan eta salmenta-kanaletan ere. “Kontsumitzaileek zaporea eta kalitatea duten produktuak sartu ditugu, hainbat formatutan”, dio Patxi Arrutia Delicasseko zuzendari nagusiak. Arrutiaren ustez, Delicassek lau ardatz nagusi ditu: kalitatea, elikagaien segurtasuna, giza taldea eta berrikuntza 

Hala aitortu zuen Euskadiko Elikadura Berrikuntzarako Sarien epaimahaiak ere, eta “animalien pateen kalitate aparta, testura eta zapore ikusgarriak” nabarmendu zituen, Arrutiak gogorarazi duenez. “Esan zuten sinestezina dela begetalak izatea. Dena kontserbatzailerik eta koloratzailerik gabe”, gehitu du. Kalitate horrek bereizten du Delicass lehiakideengan: “Kalitate handiko produktu apartak fabrikatzen ditugu, izen handiko marka baten pean. Geure baserri propioak ditugu eta Km0 gara. Gainera, bakarrak gara merkatuan gure produktu guztiak esnerik, laktosarik, glutenik eta arrautzarik gabe fabrikatzeagatik. Izan ere, IFS eta FACE (glutenik gabe) ziurtagiriak ditugu”.  

Delicass ere aitzindaria izan zen duela 30 urte baino gehiago, ahate-produktuak hazten eta ekoizten hasi zenean, jarduera berria une hartan Espainian. “Mulard ahateen hazkuntzarekin eta prozesuak hobetzeko etengabeko dedikazioarekin, nazio mailako enpresa liderra bihurtu gara, eta kalitate ziurtatuko artisau-produktuak eskaintzen dizkiegu hainbat merkatu eta kanali, hipermerkatu, supermerkatu, denda eta ostalaritza sektoreari barne”, dio.  

Gaur egun, Delicassek landare-pateen barietate berriak lantzen jarraitzen duela dio Arrutiak, baina ahatearen produktu eratorrietan ere berritzea du helburu. Etorkizunerako dituen planetan nabarmendu du “jarduten dugun merkatu guztietan hazten jarraitzea, kalitatearen aldeko apustua eginez”. 

Euskal enpresen artean berrikuntza bultzatzeko, enpresa txiki eta ertainetatik konpainia handietaraino, SPRI Taldeak Hazinnova, BDHI Konexio edo Innobideak bezalako berrikuntzarako programak eta laguntzak ditu.   

Lotutako albisteak

19 abendua, 2024 I+G
MEEVCE II proiektuak osagai eoliko erresilienteak diseinatzeko metodologia ebolutiboa garatzen du
Irakurri gehiago
16 abendua, 2024 I+G
Euskadiko mila enpresa eta agente teknologiko baino gehiago baliatu dira 2024an Eusko Jaurlaritzaren I+G programaz
Irakurri gehiago
12 abendua, 2024 I+G
Izen-ematea zabalik dago IAM4EUrekin, Material Aurreratuen Aliantza Estrategikoarekin, bat egiteko
Irakurri gehiago
9 abendua, 2024 I+G
Ekonek lehortze-teknologia berrasmatzen du, produktu likidoak eta oretsuak hauts edo pikor bihurtuz
Irakurri gehiago
27 iraila, 2024 I+G
Mikel Jauregi sailburuak makina-erremintaren sektorea bisitatu du, euskal ekonomiarentzat funtsezkoa den industria
Irakurri gehiago
Joan blog-era

Laguntza berriei buruzko azken orduko albisteak

ETEentzako, merkatuak dibertsifikatzeko, atzerriko bekak, nazioarteko lizitazioak, itzuli beharrik gabeko dirulaguntzak esportazioak sendotzeko, ezarpenak egiteko laguntzak edo nazioartekotzeko prestakuntza espezifikoa.

Interesgarria, ezta?
// Kanal espezializatuak

Jarrai iezaguzu. Kanal espezializatuak
eta eguneroko berriak